False
3

Interier

Prenova Pišek bara

  • Naročnik: Pišek bar

  • Lokacija: Lopata pri Celju

  • Leto projekta in izvedbe: 2016

  • Foto: Tadej Bolta

 

Pri prenovi Bara Pišek, poleg prepoznavne uporabe materialov, rešitev temelji na prerazporeditvi tlorisne organizacije, ki omogoča maksimalno prilagodljivost prostora glede na predvideno raznovrstno uporabo.

Kavarna s točilnim pultom in lonuge-om je osrednji prostor lokala. Pojavnost masivnega točilnega pulta s keramično fasado prevladuje v vhodnem delu, medtem ko je lounge namenjen umirjenemu druženju v udobnih stolih, foteljih in na klopeh. Umirjen in intimen ambient je dosežen z leseno stensko oblogo, spuščenimi bakrenimi lučmi nad kavarniškimi mizami in ambientalno razsvetljavo za naslonjali klopi.

Večnamenska dvorana s 40 sedišči nudi možnost prirejanja konferenc, izobraževanj in organizacijo zabav odprtega ter zaprtega tipa. Prostor je zaznamovan s številnimi lesenimi in oblazinjenimi stenskimi ali stropnimi elementi, ki v kombinaciji z uporabo svetil ne ustvarjajo zgolj vizualno privlačnega prostora temveč izboljšujejo akustičnost prostorov.

V zadnjem delu lokala je urejena lovska soba. Prostor ob kaminu je namenjen bolj zasebnemu druženju s poslovnimi partnerji ali manjšim zaključenim družbam. Zaznamujejo ga udobni naslonjači, pogled v naravo in prasketanje ognja v kaminu.

Tako ustvarjen prostor smiselno dopolnjuje ponudbo lokala, ki je v svoji sestavi raznolika, kot so raznoliko oblikovani in ustvarjeni ambienti posameznih prostorov.