Prenova hiše v Podutiku

Leto 2016

Status: dokončano

Lokacija: Podutik, Ljubljana

Neto tlorisna površina: 240 m2

Foto: Klemen Brumec

Mizarska dela: MBM Rezar

 

 

Nefunkcionalen tloris 240 m2 velike hiše smo prilagodili življenju štiričanske družine.

Z odstranitvijo stebra in povečanjem odprtine v nadstropni plošči smo ustvarili zračen dvovišinski ambient. Stopnišče smo umestili v sredino bivalnega prostora in tako dosegli lahkotno pregrado med dnevno sobo in jedilnico s kuhinjo. Dnevni prostor se širi tudi v zgornje nadstropje, kjer se v galeriji nahaja knjižnica s pogledom.

Zahteva po shranjevalnih površinah je bila med pomembnejšimi, zato je vsak možen kotiček izkoriščen. Daljši hodnik v mansardi je opremljen z nizom omar v katerega je vstavljena udobna oblazinjena niša za posedanje. Podoben detajl se ponovi tudi v igralnici, kjer se niša pojavi v obliki hiške.

V pritličju je v sobi s kaminom umeščena dolga vgradna omara, v celoti oblečena v starano zrcalo, ki ustvari poseben efekt in z refleksijo vizualno povečata prostor.

Nova tlorisna zasnova je fleksibilna in se lahko spremeni glede na potrebe družľine. V pritlličju je ločen del namenjen garsonjeri, poleg nje se nahaja garderobna soba, kamor se lahko garsonjera razširi v enosobno stanovanje. V mansardi pa se večnamenski prostor/igralnica z nekaj manjšimi posegi lahko spremeni v dodatno sobo.

 

vsi projekti prejšnji 54 / 56 naslednji
Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku Prenova hiše v Podutiku