Enodružinska hiša v Domžalah

 

Leto izgradnje: 2009

Leto prenove: 2015-16

Lokacija: Domžale

Neto tlorisna površina: 110m2

Foto: Klemen Brumec

Mizarska dela: Mizarstvo Štolfa

 

Projekt prenove hiše z reorganizacijo tlorisa in zasnova notranje opreme

 

Novogradnjo v tretji podaljšani fazi iz leta 2009 z neprimerno tlorisno razporeditvijo in nefunkcionalnimi povezavami, smo uredili v sodoben dom z rustikalno noto.

Pritličje je zasnovano kot velik odprt prostor, kjer se logično nizajo dnevna soba s teraso, jedilnica in kuhinja.

Z večanjem obstoječih in dodajanjem novih okenskih odprtin smo hišo vizualno povečali in zabrisali mejo med notranjostjo in zunanjostjo.

V mansardi so urejeni spalni prostori in kopalnica.

 

INTERIER

Kombinacija sodobnega s pridihom rustike se kaže predvsem v izbiri materialov in barv. Pohištvo nevtralne bele barve se povezuje z rustikalnim parketom in keramičnimi poudarki z drobnim vzorcem na kaminu. Piko na i dodajo še detajli kot npr. ročaji na omarah ter skedenjska drsna vrat  garderobni sobi spalnice.

Prav tako sta v rustikalnem stilu urejena kopalnica in pralnica, ki je združena z dnevnim straniščem. Prostora sta oblečena v vzorčasto keramiko s pohištvom v lesu in nevtralni beli barvi, ki vleče nit skozi celotno hišo.

vsi projekti prejšnji 47 / 56 naslednji
Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah Enodružinska hiša v Domžalah